Lectures PIIGS 2016

07.09.2012

 

Autors

Chiara Boscaro

Dramaturga llicenciada per l’escola d’art dramàtic Paolo Grassi de Milà i la Universitat de Milà.

Com a autora ha guanyat diversos premis, com el Premi Goldoni amb l’obra Santa la Terra (2009) i Urgenze (2012), el Premi d’autors amb l’obra per a radio MicAP (2012), i l’Up’Nea amb l’obra Le sacre du Printemps (2012). Les seves obres s’han representat en festivals i teatres com Teatro Elfo Puccini, Il Giardino delle Esperidi, Castel dei Mondi, Croatian National Theatre Ivan De Zajc.

Ha treballat com a dramaturga a Tre atti unici d’Anton Cechov i Rāmayana dirigit per Roberto Rustioni (Associazione Teatro C/R – Fattore K – Associazione Olinda, in collaboration with Festival Castel dei Mondi). I actualment és l’autora i dramaturga de la companyia de teatre La Confraternita del Chianti fundada el 2010.

Actualment, Chiara, està treballant en el projecte Pentateuco, produint 5 obres de teatre diferents amb 5 socis de cinc països europeus diferents (Romania, Croàcia, Suècia, Espanya i Gran Bretanya). I juntament amb Marco Di Stefano dirigeix el centre d’arts escèniques Manifattura K.

 

marco600

Marco Di Stefano

Llicenciat per l’escola d’art dramàtic Paolo Grassi de Milà, i per l’escola DAMS de Bolonya.

Les seves obres han estat traduïdes, produïdes i representades a diversos països com són Itàlia, la Xina, Suïssa, Regne Unit, Alemanya, Espanya, Suècia, Romania, França, Eslovènia i Croàcia. Ha guanyat diversos premis com a director i com a dramaturg: Up’Nea (2012), Crediti d’autore (2012), Festival Previsioni (2008), Premio ETI Nuove Sensibilità (2007). El 2014, la seva obra Io sono Figlio, va participar en la 6th Edition of the Theatre Olympic dirigit per Bob Wilson, Tadashi Suzuki i Theodorus Terzopoulos a Beijin.

Marco és el director de la companyia La Confraternita del Chianti fundada el 2010 i actualment està treballant en el projecte Pentateuco, produint 5 obres de teatre diferents amb 5 socis de cinc països europeus diferents (Romania, Croàcia, Suècia, Espanya i Gran Bretanya). I juntament amb Chiara Boscaro dirigeix el centre d’arts escèniques Manifattura K.

A càrrec de la companyia

La Ruta 40
Dirigida per Alberto Díaz
Intèrprets: Laura Pujolàs, Magda Puig i Alberto Díaz
Veus: Berta Giraut i Igansi Guasch

Traducció de: Carles Fernández Guià